Bizi Facebook'tan Takip Edin
Bizi Twitter'dan Takip Edin
6-8 Kişilik
10-12 dk.

MALZEMELER

  • 3 su bardağı arpa şehriye
  • 4,5 – 5 su bardağı su
  • 10-15 yaprak fesleğen
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 avuç dolmalık fıstık
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

HAZIRLANIŞI

Arpa şehriyeyi yağsız tavada renk alıncaya kadar kavurun. Üzerine suyunu koyup pilav gibi pişirin.
Fesleğen, maydanoz, dolmalık fıstık, tuz, karabiber ve zeytinyağını bir rondoda sos haline getirin.
Bir tavada sosu ısıtın ve şehriye pilavının içine ekleyip çevirin ve sıcak servis edin.

PİŞİRME ÖNERİSİ

DİĞER TARİFLER

Kuru Domatesli Tavuklu Makarna
Kremalı Mantarlı Spagetti
Fesleğenli Arpa Şehriye